Date 15 May 2019
Time 13:00 - 18:00
Location Witte Kruislaan 47, 1217 AM HILVERSUM

In 2018 is de NTA 8055 voor internet in woningen en gebouwen gepubliceerd. Met deze NTA is een belangrijke stap gezet in kwaliteitsverbetering voor internet/wifi in én om de woning. Deze Nederlandse Technische Afspraak (NTA) is gemaakt om voorbereid te zijn op de razendsnelle ontwikkelingen op het gebied van leef- en werkcomfort, veiligheid, zorg, energie en entertainment.


Internet speelt een steeds belangrijkere rol in het dagelijks leven. Het aantal apparaten in een gezin die in verbinding staat met het internet groeit snel, net als het aantal diensten, die gekoppeld zijn met het internet. Denk daarbij aan brand- en inbraakalarmen en het toenemende gebruik van streaming diensten voor tv, video en muziek zoals Netflix en Spotify. Een goede internetverbinding is hierbij belangrijk. NTA 8055 kan hierbij helpen.

Maar ook de zorgsector zal in de toekomst steeds meer een beroep doen op een goede internetverbinding thuis. Voor patiënten waar thuis zorg verleend wordt, zal het thuis monitoren van patiënten door artsen en het op afstand bieden van zorg steeds meer gebruikelijk worden. Een goede internetverbinding is hierbij cruciaal. NTA 8055 kan worden gezien als een opleverprotocol dat is ontwikkeld voor het ontwerpen, aanleggen én onderhoud van de infrastructuur (internetinstallatie plus netwerk- en telecommunicatieapparatuur).

Voor de telecom- en installatiebranche is deze NTA een enorme ontwikkeling. De toepassing van de NTA is niet alleen beperkt tot woningen. Het kan als basis gebruikt worden met enkele aanvullingen voor de werkruimten in kantoren en bedrijfsgebouwen, afhankelijk van bouwvormen, omgevingen en bestemmingen. Op 15 mei zal de toepassing, het nut en de noodzaak en het belang van goed internet in woningen centraal staan.

Lees hier meer over de locatie en tijden en het programma. U kunt zich hier ook inschrijven.


De NTA 8055 is opgesteld door de samenwerkende partijen KIEN Innovatiemeesters (vanuit project Health Tech Yard), Techniek Nederland, NEN, KPN, VitaValley en VodafoneZiggo.