Take-off HBO

28 February 2018

Take-off HBO: 16 teams van start en ronde 4 open tot 3 april 2018

Maar liefst 16 teams hebben de mogelijkheid om de komende maanden te onderzoeken of zij hun innovatieve idee succesvol op de markt kunnen brengen. De ideeën komen uit onderzoek van een hogeschool. De start-ups krijgen in het kader van de 3e ronde van Take-off hbo tussen de € 20.000,- en € 25.000,- om een haalbaarheidsstudie te doen en de Health Tech Yard projecten 'Felix en Mind Mansion' zijn er daar twee van!

Lees hieronder welke ideeën onderzocht gaan worden. Zelf ook de haalbaarheid van je innovatieve idee onderzoeken? Ronde 4 staat open tot 3 april 2018. Lees meer over Take-off hbo en bekijk hier alle teams die meedoen aan ronde 3.

Ronde 3

FELIX: Geluk zit in een klein robotje - Fontys Hogescholen

Uit onderzoek blijkt: geluk kun je positief beïnvloeden door er dagelijks bij stil te staan. Vooral voor ouderen is dit interessant om mogelijke eenzaamheid te voorkomen. Felix is een apparaatje dat het mogelijk maakt om je bewust te worden van je geluk, en dat te delen. Het past helemaal in de trend van zelfmanagement en bewust leven. Een prototype van Felix is ontwikkeld en getest, maar er is nog onvoldoende zicht op marktbehoefte. Wel zijn er positieve reacties. Met dit project probeert het team achter Felix de haalbaarheid beter in te schatten en het robotje te optimaliseren.

Mind Mansion: therapie verbeteren voor fobieën en angsten - Fontys Hogescholen

Bijna 20% van de mensen in Nederland heeft (weleens last gehad van) een angststoornis, met soms ernstige belemmeringen in het dagelijks leven als gevolg. Mind Mansion wil ervoor zorgen dat mensen met een fobie beter en sneller geholpen worden door virtual reality, gamification en biofeedback te combineren. De ontwikkeling doen ze samen met therapeuten uit de ggz met als doel het huidige behandelproces effectiever, makkelijker en minder tijdrovend te maken. Cruciaal hierbij is de acceptatie door therapeuten van deze nieuwe technologie.