Creëer meer oefenruimte voor je cliënt met VR

Datum 6 september 2017
Tijdstip 15:00 - 17:00
Locatie eLab Doctor Poletlaan 13 5626NC Eindhoven

Virtual Reality (VR), Augmented Reality (AR) en Mixed Reality (MR) worden gezien als nieuwe (media)technieken die veel impact gaan hebben om de samenleving. Volgens sommigen kan dit vergeleken worden met de komst van het internet en de mobiele telefoon.

Het is van belang dat binnen GGzE in een vroeg stadium de mogelijkheid wordt gecreëerd om ervaringen op te doen met VR/AR en MR binnen diverse zorgpaden om te leren waar de toegevoegde waarde van de nieuwe techniek voor GGzE als zorgverlener ligt. Het gaat hierbij nadrukkelijk niet om een nieuwe techniek als de nieuwe heilige graal te zien, maar om het ontdekken waar de kracht en mogelijkheden van deze techniek ligt en het verbinden aan nieuwe behandelmethodieken en marktbehoeftes van de nieuwe generaties.

Hoe gaan we dat doen?
Door het creëren van een fysieke plek 'de VR Hub' voor GGz. Een ruimte om Virtual Reality en Augmented Reality toepassingen voor de diverse GGZ domeinen op efficiëntie en effectiviteit te verkennen. In dit kader organiseren we een interactieve workshop voor behandelaren en verpleegkundigen welke zal bijdragen aan bewustwording van de mogelijkheden die deze nieuwe techniek biedt.

Programma.

  • Welkom met koffie en thee
  • Inventarisatie huidige limitaties oefenmogelijkheden
  • Introductie VR Hub voor de GGzE
  • Korte demo's VR toepassingen binnen de GGzEInventarisatie toekomstige mogelijke toepassingen VR voor uitbreiden oefenmogelijkheden
  • Wrap up en vervolgafspraken

Meld je hier aan.