De toekomst van wonen, welzijn en leven

17 december 2018

De toekomst van wonen, welzijn en leven

Een bijzonder leuke een leerzame dag 14 december 2018 aan de Hogeschool Utrecht. Samen met deeltijdstudenten van de opleiding Master of Urban & Area Development (MUAD) nagedacht over de vraag "Hoe ziet de toekomst van wonen, welzijn en leven eruit?".

Aan de hand van Lego® Serious Play® zijn de studenten onder leiding van Maarten van der Boon (KIEN Innovatiemeesters) - en elk met een eigen praktijkachtergrond - aan de slag gegaan in twee groepen. Vanuit dezelfde vraagstellingen zijn de deelnemers gaan bouwen. Eerst eigen modellen om vervolgens deze - per groep - samen te voegen naar een gezamenlijk conceptmodel.

Nadat de visies waren samengebracht in een conceptmodel, was het tijd om deze te verbinden aan klantsegmenten. En met 'wat je gaat doen' en 'wie je daarvoor in de samenwerking nodig hebt'. Uiteindelijk ontstonden er twee marktconcepten. Elk vanuit een andere invalshoek, ambitie en abstractie.

Het delen van de ideeën gaf de deelnemers - naast een boeiend toekomstbeeld - ook inzicht hoe je op een snelle, effectieve én leuke wijze informatie constructief kunt delen én vertalen naar uitkomsten waar je als deelnemer volledig achter staat. Het ene model kreeg de conceptnaam "Natuurzaam". De ander "Verticale Natuur".