Innovation Origins - Zorg innoveert sneller dankzij de coronacrisis

1 mei 2020
Het onafhankelijk journalistiek platform Innovation Origins - dat zich richt op innovatie, de economie van innovatie en de mensen erachter -- heeft in een artikel aandacht besteed aan Health Tech Yard.

"Dat het coronavirus de zorg onder druk zet, is algemeen bekend. In het ziekenhuis wordt extreem hard gewerkt om levens te redden. De zorg innoveert nu, onder andere door die werkdruk, veel sneller dan we een paar maanden geleden konden bedenken. Slimme zorgrobots en digitaal behandelen maken noodgedwongen hun intrede, om waarschijnlijk nooit meer weg te gaan uit het Nederlandse zorgsysteem.

Auteur: Linda Bak (Innovation Origins)


Onder andere de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e), Brainport Development, KIEN Innovatiemeesters en de GGZ Eindhoven kregen vier jaar geleden gezamenlijk subsidie om een proeftuin voor zorginnovaties op te zetten, Health Tech Yard. Inmiddels is het subsidieproject bijna afgerond, maar het scala aan innovaties die het opleverde zijn belangrijker dan ooit. Health Tech Yard heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van verschillende startups en multi-stakeholder projecten. Van high tech meet- en behandelsystemen tot digitale services die zelfredzaamheid en zorg in de thuisomgeving moeten bevorderen."

Lees verder op de bron: Innovation Origins - Zorg innoveert sneller dankzij de coronacrisis