PlaygroundVR

Spelen met vrienden bij het voetbalveld, tikkertje of verstoppertje. Als kind is dat natuurlijk de normaalste zaak van de wereld. Echter, wanneer kinderen langdurig in het ziekenhuis liggen voor een behandeling moeten ze deze geluksmomentjes missen. Juist in deze periode is het voor kinderen heel belangrijk om af en toe even het ziekenhuis te kunnen vergeten en op een vrijblijvende manier contact te kunnen zoeken met andere kinderen. Tijdens het verblijf in een ziekenhuis kunnen dergelijke positieve invloeden voor kinderen het verschil maken.

PlaygroundVR brengt de speeltuin naar het ziekenhuisbed: een virtuele omgeving waarin kinderen in het ziekenhuis samen kunnen rondlopen, spelletjes spelen en praten. Door gebruik te maken van Virtual Reality technologie voelen de kinderen alsof ze totaal ergens anders zijn en kunnen ze voor eventjes het ziekenhuis inruilen voor de speeltuin. Kinderen kunnen samen met anderen in het ziekenhuis spelen in de online wereld, op een veilige manier zonder dat ze risico's lopen. Door kinderen alle vrijheid te geven in de virtuele speeltuin kunnen ze zelf ontdekken en eigen spellen bedenken. Een tak kan een zwaard van een ridder zijn en met een stuk touw is het ineens een hengel: de fantasie mag de vrije loop. Net zoals echt buitenspelen.

Meer geluksmomentjes is onze missie, met als doel snellere genezing. Mooie ervaringen maken kinderen blij en blije kinderen worden sneller gezond. Met de ontwikkeling van PlaygroundVR willen wij bijdragen aan een leuker en aangenamer verblijf voor jonge kinderen in het ziekenhuis.

Health Tech Yard ondersteunt met het aanboren van strategische contacten en het aanreiken van de nodige (test)faciliteiten in de Brainport regio. Daarnaast wordt er gezamenlijk gezocht naar financiering.

Website: www.playgroundvr.nl